fbpx

(lees verder onder de afbeelding)

Federale mobiliteitsenquête

Bedrijven mogen zich opnieuw opmaken voor de federale mobiliteitsenquête, die elke drie jaar plaatsvindt. Dit jaar loopt de enquête van 30 juni 2024 tot 31 januari 2025. Alle vestigingseenheden met gemiddeld minstens 30 werknemers moeten de enquête invullen. De resultaten helpen beleidsmakers en experten om de mobiliteit duurzamer en efficiënter te organiseren.

Wat houdt de federale mobiliteitsenquête in?

De federale mobiliteitsenquête, georganiseerd door de FOD Mobiliteit, is een wettelijke verplichting voor bedrijven om data te verzamelen over het woon-werkverkeer van hun werknemers. Het doel is om inzicht te krijgen in het huidige mobiliteitsbeleid binnen bedrijven en om verbeteringen te stimuleren die de mobiliteit en toegankelijkheid kunnen bevorderen.

Procedure voor het invullen

  1. Gegevensverzameling: Verzamel alle benodigde gegevens en vul het online formulier in.
  2. Advies werknemersvertegenwoordiging: Minstens twee maanden voor de indieningsdatum moet het ingevulde formulier ter advies worden voorgelegd aan de werknemersvertegenwoordiging (ondernemingsraad of vakbondsafvaardiging).
  3. Indiening: Na het ontvangen van advies moet het formulier voor 31 januari 2025 via de webapplicatie van de FOD Mobiliteit worden ingediend.

De rol van movehr

movehr kan bedrijven aanzienlijk helpen bij het invullen van de federale mobiliteitsenquête. Hier zijn enkele manieren waarop movehr van waarde kan zijn:

  • Data verzamelen: movehr kan helpen bij het efficiënt verzamelen van de benodigde data over het woon-werkverkeer van werknemers.
  • Advies en overleg: movehr kan bedrijven begeleiden bij het overlegproces met werknemersvertegenwoordigingen, zodat dit soepel en volgens de wettelijke vereisten verloopt.
  • Formulier invullen en indienen: movehr kan ondersteunen bij het invullen van het online formulier en ervoor zorgen dat alles correct en tijdig wordt ingediend.

Waarom kiezen voor movehr?

Bij movehr begrijpen we de uitdagingen die komen kijken bij het voldoen aan wettelijke verplichtingen zoals de federale mobiliteitsenquête. Met onze expertise in HR en ons uitgebreide netwerk kunnen wij je helpen om dit proces efficiënt en effectief te doorlopen. Contacteer ons voor meer informatie.

Thema’s: