fbpx

Hoe wij de perfecte HR-match realiseren

Thema’s:

(lees verder onder de afbeelding)

Robby De Caluwé

In dit interview vertelt Robby De Caluwé, CEO van movehr, over zijn aanpak bij het matchen van HR-freelancers met bedrijven. Hij deelt zijn visie op het belang van een goede match, de stappen die daarbij komen kijken en waarom movehr hierin uitblinkt.

Wat is jouw visie op het matchen van HR-freelancers met bedrijven?

Bij movehr geloven we dat een goede match verder gaat dan enkel de juiste vaardigheden en ervaring. Het gaat om het vinden van een HR-professional die niet alleen past bij de functie-eisen, maar ook bij de bedrijfscultuur en de specifieke uitdagingen waar een organisatie voor staat. Het draait om de persoonlijke klik en de gedeelde waarden die het verschil maken. Als een HR-freelancer zich echt kan identificeren met de organisatie en haar doelen, dan zie je dat terug in de resultaten.

Kun je ons door jouw matchingproces leiden? Hoe zorg je ervoor dat je de juiste HR-freelancer koppelt aan het juiste bedrijf?

Het proces begint altijd met een diepgaand intakegesprek met de klant. We willen precies begrijpen wat de noden zijn, wat voor bedrijfscultuur er heerst, en welke uitdagingen er spelen. Vervolgens gaan we in ons uitgebreide netwerk van freelancers die we vooraf hebben gescreend op zoek naar de freelancer die het beste aansluit bij deze behoeften. We kijken naar ervaring, maar ook naar persoonlijkheid en werkwijze.

Wat ons onderscheidt, is dat we niet alleen afgaan op CV’s en ervaring. We investeren tijd in het echt leren kennen van de freelancers met wie we samenwerken. Hierdoor weten we precies welke persoon geschikt is voor welke opdracht. Na de match blijven we nauw betrokken, zowel met de klant als met de freelancer, om ervoor te zorgen dat alles naar wens verloopt en om snel in te springen als er aanpassingen nodig zijn.

Hoe garandeer je de kwaliteit van de matches die je maakt?

Kwaliteit is onze prioriteit, en dat begint met grondige voorbereiding. We hanteren strikte criteria bij het screenen van freelancers, en werken alleen samen met de besten in het vak. Daarnaast blijven we voortdurend evalueren. We vragen feedback van zowel de klant als de freelancer tijdens en na elke opdracht, en gebruiken deze informatie om ons proces steeds verder te verbeteren.

Een ander belangrijk aspect is onze persoonlijke aanpak. Doordat we de bedrijven en freelancers die we koppelen goed kennen, kunnen we veel beter inschatten of er een succesvolle samenwerking uit zal voortvloeien. Dit alles zorgt ervoor dat we met vertrouwen kunnen zeggen dat we kwalitatief hoogwaardige matches maken.

Waarom kiezen bedrijven voor movehr in plaats van andere HR-dienstverleners?

Bedrijven kiezen voor movehr omdat wij verder gaan dan alleen het invullen van een functie. Wij zorgen voor een duurzame match, eentje die ook op de lange termijn succesvol is. Onze persoonlijke aanpak, gecombineerd met onze grondige kennis van zowel de HR-markt als de specifieke noden van bedrijven, maakt ons uniek. Bovendien zijn we flexibel en snel: binnen twee dagen hebben we vaak al de juiste kandidaat voorgesteld. Dat soort service en maatwerk vinden bedrijven belangrijk, en dat is precies wat wij bieden.

Wat is je grootste uitdaging als het gaat om matching en hoe ga je daarmee om?

De grootste uitdaging is om in een steeds veranderende markt toch telkens de juiste match te vinden. Bedrijven veranderen, markten veranderen, en dus moeten wij ook continu blijven bijsturen. Dit vraagt om een proactieve houding en voortdurende communicatie met zowel onze klanten als onze freelancers. We blijven daarom altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de markt en zorgen ervoor dat ons netwerk daar ook op aangepast is. Flexibiliteit en anticiperen op veranderingen is de sleutel tot ons succes.

Tot slot, wat is je advies aan HR-freelancers die hun carrière willen uitbouwen?

Blijf jezelf ontwikkelen en zorg dat je zichtbaar bent, zowel offline als online. Netwerken is cruciaal, en platforms zoals LinkedIn bieden daarvoor een uitstekende basis. Daarnaast is het belangrijk om flexibel te blijven en je aan te passen aan de veranderende behoeften van de markt. Als je openstaat voor nieuwe uitdagingen en blijft investeren in je eigen groei, dan zul je merken dat de juiste opdrachten vanzelf op je pad komen. En neem gerust contact op met movehr. We staan klaar om je te helpen met de volgende stap in je carrière!

Thema’s: